Trouwen in het buitenland – Yes I do! Si, oui, ja!

Hoewel er heel veel leuke trouwlocaties zijn in België, zijn er steeds meer mensen die kiezen om te trouwen in het buitenland. Voor hen geen geen pittoreske hoeve in West-Vlaanderen, maar wel apertieven in de Algarve of ja zeggen in de Zwitserse bergen. Trouwen in het buitenland heeft heel wat voordelen. Wat vind ik zelf de belangrijkste? Alsjeblief, een lijstje:  

Spectaculaire en unieke trouwfotos

Als fotograaf staat dit volgens mij met stip op nummer 1: de kans om spectaculaire en unieke trouwfotos te maken. Een prachtig berglandschap een gouden zonnebloemveld of een turquoise zee, een buitenlands landschap levert telkens unieke fotos op. Voorbeelden genoeg.

Op kamp met alle mensen die je graag ziet 

Wat ik heel uniek vind aan trouwen in het buitenland is het “kampgevoel” dat je creëert. Iedereen die je graag ziet is voor een aantal dagen in hetzelfde hotel of dorp. Nonkels en tantes zitten aan de bar, vrienden bij het zwembad, je loopt dus voortdurend je liefste volk tegen het lijf. Ook de gasten die elkaar nog niet kennen raken makkelijker met elkaar aan de praat waardoor het ijs al gebroken is en het feest op de dag zelf nog beter wordt!

Het vakantiegevoel

Je bent op reis én je bent op een van de beste feesten van je leven, zalig! Het werk en alle taken thuis zitten letterlijk kilometers ver. Sowieso neem je voor en na je huwelijk een paar dagen vakantie, zo kan je er echt ten volle van genieten en hoef je niet meteen weer productief te zijn.  Integendeel, jij kan gezellig uitrusten (lees: uitkateren) aan het zwembad.  

De kleinste, meest dierbare groep

Heel soms voelen koppels zich verplicht om mensen uit te nodigen die ze eigenlijk liever niet vragen. Als je in het buitenland trouwt heb je een goed excuus om het zo klein en exclusief mogelijk te houden.  Je kan natuurlijk ook een kleine receptie houden in België voor verre familie en collega’s, maar die buitenlandse trouw is toch echt enkel voor jouw beste vrienden en dichtste familie. Dat maakt het allemaal net nog een tikkeltje specialer.

De herinnering

Jouw eigen trouw vergeet je nooit, maar ook voor je gasten zal dit een herinnering zijn die ze niet snel zullen vergeten. Als je in jouw feest ook een paar lokale trouwtradities verwerkt en de gasten aanspoort om ietsje langer te blijven en de omgeving te verkennen, wordt jouw trouw sowieso een unieke belevenis. 

Een trouw in het buitenland, hoe fantastisch ook, vergt normaal wel wat extra voorbereiding. Het is daarom al een zorg minder als je een fotograaf hebt die je al een paar keer hebt kunnen zien en waar je vlot mee kan communiceren. Indien jullie nog op zoek zijn naar een fotograaf voor jullie huwelijk, laat me iets weten en ik antwoord zo snel mogelijk.